Чемпіонат Буської громади з футзалу. Перша перемога олещан

Сьогодні в спортивному комплексі Буської ДЮСШ відбулися матчі 5 туру Чемпіонату по футзалу Буськї міської територіальної громади.

В одному з них ФК “Олесько” зустрічалася з командою “Динамо” Новосілки. Обидві команди знаходяться в нижній частині турнірної таблиці. “Динамівці” з однією перемогою займали 9 місце. А олещани ще не знали смаку перемог і з командою “Динамо”-2 Нововсілки ділили останню сходинку. 

Слід зазначити, що в попередньому поєдинку ФК “Олесько” заледве не створили суперкамбек в “дербі” проти сусідів з Ожидова. Поступаючись по ходу матчу з рахунком 1:5, вони скоротили розрив до мінімуму і лише в кінцівці матчу “Ера” змогла дотиснути – 8:6.

Сьогоднішній матч ФК “Олесько” розпочали в такому складі: воротар Берніцький Роман, польові гравці – Лішньовський Дмитро, Пінтоха Назарій, Петрович Владислав та Паламар Віталій.

В запасі залишилися: Мусійовський Назарій, Дацьків Павло і Сапотюк Віталій.

Зі старту поєдинку ініціативою заволоділи більш молоді олещани, які провели кілька вдалих атак, одну з яких потужним ударом завершив Петрович, відкривши рахунок у матчі. Команда з Новосілок намагалася зрівняти рахунок, але до ударів по воротах доходило рідко. Крім того, як завжди впевнено, діяв на останньому рубежі воротар олещан Берніцький. Швидкі Паламар, Мусійовський та Пінтоха за підтримки досвідченого Лішньовського раз за разом розривали оборону “Динамо”. Але справжнім героєм першого тайму став Владислав Петрович. Мало того, що він цементував оборону своєї команди, так він ще й на останніх секундах тайму гарматним пострілом прошив воротаря суперника. За рахунку 2:0 команди пішли на перерву.

Початок другого тайму зіпсував вкрай неприємний інцидент. Пінтоха в ігровому епізоді порушив правила проти одного з досвідчених гравців “Динамо”. У відповідь хамовитий ветеран вдарив опонента головою в обличчя. Назарій не розгубився і “зарядив” супернику у відповідь. Почалася штовханина у якій взяли участь обидві команди у повних складах, включаючи запасних. Після того, як арбітрам вдалося вгамувати пристрасті, обоє винуватців отримали червоні картки і команди протягом двох хвилин грали три на три.

Невдовзі після того, як команди почали грати у повних складах “динамівцям” вдалося скоротити рахунок до мінімального. Грати залишалося ще 10 хвилин і олещани взяли тайм-аут. Натомість “Динамо” випустило на поле стару гвардію на чолі з Томківим, щоб дотиснути суперника і врятувати матч. Але ФК “Олесько” вдалося заспокоїти гру, а одна з контратак завершилася красивою комбінацією, яку вправно завершив Назарій Мусійовський. 3:1. Є перша премога!!!

Author: Сапотюк Юрій